Rondreis door Zuid-Afrika

Rondreis door Zuid-Afrika

We hebben een rondreis Zuid Afrika gemaakt, wat een geweldig avontuur! Er valt in dit land ontzettend veel te zien en te beleven. We zijn in grote steden als Kaapstad en Pretoria geweest, maar hebben daarnaast natuurlijk ook een bezoek gebracht aan het Krugerpark. In Zuid-Afrika is ontzettend veel te beleven, al is het daarnaast natuurlijk belangrijk om rekening te houden met malaria. Kies in ieder geval voor autohuur in Zuid-Afrika, aangezien je op die manier de volledige vrijheid hebt om te gaan of staan waar je wilt. Zo maak je een prachtige rondreis door Zuid-Afrika, die je niet snel meer zal vergeten.

Malaria in Zuid-Afrika

Het grootste deel van Zuid-Afrika is vrij van malaria, waardoor je daar alleen rekening mee hoeft te houden wanneer je een bezoek wilt brengen aan het Krugerpark. Dit ligt in het oosten van het land, nog rechts van Pretoria. Ga je naar het park zelf? Dan is het in de periode van september tot en met mei verstandig om malarone, lariam of doxycycline te gebruiken. Van juni tot en met augustus is het volgens de artsen voldoende om te zorgen voor muggenwering. Gebruik hiervoor een klamboe en anti-muggenspray of –zalf met DEET.

Autohuur in Zuid-Afrika

Het is heerlijk om met de auto door Zuid-Afrika te rijden. Maak gebruik van de autohuur Zuid Afrika van een van de bekende aanbieders, waar Hertz natuurlijk een goed voorbeeld van is. Houd er wel rekening mee dat de afstanden er erg groot zijn en dat de infrastructuur niet van het niveau is zoals we dat hier in Nederland kennen. Een reis van Kaapstad naar Johannesburg zal je bijvoorbeeld gemakkelijk 3 tot 4 weken kosten. Zorg er tijdens de zomermaanden (januari – maart) voor dat je een auto met airco kiest, aangezien de temperatuur dan flink op kan lopen. Zo maak je een prachtige rondreis door Zuid-Afrika.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *