Zelf een fotoalbum maken

Zelf een fotoalbum maken

Wil je een fotoalbum maken, bijvoorbeeld om je mooiste vakantiefoto’s te vereeuwigen of nog eens terug te denken aan dat geweldige jubileum? Je kunt eenvoudig zelf een fotoboek maken. Alles wat je daarvoor nodig hebt zijn je eigen foto’s, wat tijd en de geschikte software. Je eigen foto’s heb je zelf al op je computer (of camera) staan, tijd vrijmaken voor een fotoboek is hartstikke leuk en de software kun je downloaden bij de aanbieder van je keuze. Zo kun je zelf een fotoboek maken, zonder dat je daarvoor een absolute specialist hoeft te zijn.

Fotoboek maken met software

Je kunt een fotoalbum maken met de juiste software, bijvoorbeeld die van Albelli, de HEMA of Foto.com. Andere aanbieders met handige software zijn Picturefactory, Fotogoed, Webprint en Blurb. In de meeste gevallen zal je de software downloaden, om die te installeren op je computer. Je kunt dan een fotoboek maken door de software op te starten. Let op, het is verstandig om de foto’s in een aparte map op je computer te plaatsen, die je reserveert voor het maken van het fotoalbum. Je kunt in de software dan heel eenvoudig de juiste foto’s selecteren. Plaats ze in je fotoboek, of laat dit volledig automatisch voor je doen.

Fotoboeken vergelijken

Ga je een fotoalbum maken en ben je op zoek naar een scherpe prijs, of wil je niets minder dan de beste kwaliteit? Je kunt de fotoboeken vergelijken door goed te kijken naar de kwaliteit van het fotoboek zelf en de foto’s die je erin af laat drukken. Daarnaast is het verstandig om de prijs in verhouding tot het aantal pagina’s te bekijken. Let goed op de extra kosten, zoals die voor een extra pagina, een foto op de kaft of wellicht een boek dat je mooi plat kunt leggen. Je kunt zo verschillende fotoboeken vergelijken, zodat je een mooi fotoboek kunt maken.

One thought on “Zelf een fotoalbum maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *